Mimiko ile Kadından kadına Muay Thai dersleri başladı
Güçlendirme adına müthiş bir etkiye sahip olan spor, aynı zamanda endüstrilerin ve siyasetlerin elinde önyargıların ve cinsiyetciliğin pekiştirildiği bir alete dönüşme potansyelini beraberinde taşıyor.
BoMoVu, spor yapan kadın çoğunluklu bir ekip tarafından kurulmuş bir dernek olarak, sporlarda olağan sayılan ve mazide kalmasını umduğumuz bilimsel antropomorfi niteliğinde bedensel eşitsizliğine dayanan bir ayrışmayı yapısal hale getirmiş, çeşitliliği sakatlık sayan, sakatlığı da kusur bulan bi spor sisteminde kuruldu. Bu bağlamda, erkeklere kapalı olan bu programın amacı, ayrıştırıcı sistemi desteklemek değil, eril hakimiyeti altında tutulmuş bir dalda kadınların kendilerini güçlü ve kapasiteli hissedebilecekleri bir alan kurmaktır.
Muay Thai antrenörü Gözde Mimiko Türkkan eşliğinde verilecek bu derslere katılım ücretsiz ve tüm kadın ve translara açıktır.
Antrenör Mimiko hakkında daha fazla bilgi için:
Feminist Fight Club’ün bünyesinde verilen bu derslere kayıt için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz:
Feminist Fight Club facebook grubu:
https://www.facebook.com/group
Dersler pazartesi akşamları saat 19:00’da Dancentrum’da yer almaktadır:
Adres: Harbiye Çayırı Sok. Kısmet İş Merkezi No:3 Kat:4, 34373 Şişli/İstanbul
Kadından kadına Muay Thai derslerin içeriği Açık Toplum Vakfı’nın resmi görüşlerini yansıtmaz. Burada verilen bilgi ve sunulan görüşlerin tüm sorumluluğu BoMoVu’ya aittir.