Mayıs 2017’de Şanlıurfa'ya Concern Worldwide Türkiye Temsilciliğin sosyal uyum programlarına destek vermeye gittik.
Suriyeli ve yerli çocuklar arasındaki arkadaşlık bağları, empati duygularını ve oyunu paylaşmayı geliştirmeye yönelik Capoeira çalışması yaptık.
Yarısı kız çocuğu olan, 8-12 yaş aralığında 13'ü Suriyeli, 13'ü yerli, 26 kişilik 4 farklı grup ile toplam 104 çocuğa ulaşarak, Capoeira sporunun yarattığı fiziksel diyalog kanallarını açma gücünden faydalanarak 3er günlük atölyeler yaptık.
Birinci günde çocukların hem ekiple hem de birbiriyle tanışması, Capoeira’nın hareket ve müzik temellerini öğrenirken kendileri için yaratılmış güvenli bir alanda hissetmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için bir zemin hazırlığı yapıldı.
İkinci günde takımlar kurarak birbirini desteklemek ve dayanışma ile güçlenmek, yeni beceriler kullanarak inşa etmek, denge ve esneklik kazanmak amaçlandı.
Üçüncü günde ise çocukların Capoeira'yı ve genel anlamda oyun oynamayı aralarında diyalog kurmak ve birarada durmak için araç edinmeleri, fiziksel anlamda yeni bir ifade biçimi elde etmiş olmaları amaçlandı.
Bu verimli çalışma sayesinde, BoMoVu derneği olarak mültecilerin sosyal uyumunu spor ve oyun vasıtasıyla destekleme çalışmalarımızı ileriye taşıdı.
Tüm süreç boyunca yanımızda duran ve çalışmamızı destekleyen Şule'ye, ve tercümanlığı ve katılımıyla çalışmamıza enerji katan Hanen'e teşekkür ederiz.
3 günlük atölyenin sonunda, çocuklar ile resimli değerlendirme yapıldı.